Победителите в „Цветните лъчи на Светлината“

Четвъртък, 18 Октомври 2012 23:07
Първо място - Надежда Кутева Първо място - Надежда Кутева

След дълго очакване станаха ясни победителите в конкурса за живопис „Цветните лъчи на Светлината"

 

Списание 8
     
Надежда Кутева спечели конкурса за живопис.
След дълго очакване станаха ясни победителите в конкурса за живопис „Цветните лъчи на Светлината", организиран от Общество „Бяло братство" и Списание 8 с подкрепата на Съюза на българските художници.

Те получиха своите награди на тържественото откриване на изложбата с най-добрите произведения, която можете да видите в следващите 2 седмици на 3-ия етаж в сградата на СБХ на ул. "Шипка" №6 в София.

В изложбата са включени 77 картини, а 7 са наградените. Първо място заслужи Надежда Кутева. Нейни подгласници са Елеонора Хаджиниколова и Даниела Тодорова. Наградата на Списание 8 получи Михаела Иванова, а на издателство „Бяло братство" - Ралица Станоева. Васил Карадимов е носител на приза на общество „Бяло братство", а Златина Методиева - на поощрителна награда.

Надпреварата бе организирана по случай 100-годишнината от създаването на „Завета на Цветните лъчи на Светлината" от Учителя Петър Дънов. В конкурса се включиха многобройни впечатляващи произведения, което направи избора на журито наистина труден.
{gallery}nagrajdavane-izlojba::::2{/gallery}

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.