Първи концерт на Братството в Зала 1 на НДК

На 28 ноември Братството организира своя първи концерт в зала за четири хиляди души, замислен и реализиран като програма и послание на Учителя към всички българи.

На 28 ноември Братството организира своя първи концерт в зала за четири хиляди души, замислен и реализиран като програма и послание на Учителя към всички българи. Изненадващо препълнена беше грамадната зала на 28. вечерта, предвид неголямата разгласа на събитието. На сцената имаше 103. души, а публиката наброяваше над 4 хил. (имаше хора, насядали по стъпалата). През цялото време в залата цареше пълна тишина. Усещаше се някакво мистчно единство и могъщо духовно присъствие. И всичко това - при публика, от която едва ли и една трета беше от Братството. Имахме чувството, че сам Учителя е дошъл да види своя народ: народа български - синовете на семейството славянско. Нямахме съмнение, че именно той ги призова отново. И те дойдоха при своя Учител. Вярваме и знаем сега, че е близо времето, когато българският народ ще изпълни своята Божествена мисия заедно с Небесното Бяло Братство.
Със случилото се на 28 ноември бяха надскочени традиционните тесни рамки на „братските концерти". Пробужда се вече душата на народа ни и светът става нов. Препълнена зала, над 4 хиляди души, и всички са притаили дъх в хармонията от музика, цветове, танц и красота... Едно сме -невидимата сила на Божията благодат изпълва цялото ни същество.
Изведнъж в мисълта запрепуска голямата въпросителна: „Нима това е възможно - Зала 1 на Националния дом на културата в София да е пълна с толкова много хора, деветдесет процента от които да са ни непознати? Нима излязохме от удобния кръг на обичайните братски концерти, където като в едно голямо семейство всички се знаем? Нима наистина Божественото зрънце, посято от нашия обичан Учител, е вече безкрайна нива от житни класове, готови за жертвата да пренесат Божието благо на душите, търсещи извора, който винаги дава?
Чувството от цялото това човешко присъствие, от чудото, което тихо се случва на сцената, съчетано с невидимата прегръдка на Небето и тържеството на светлината на Дъгата в душите - това не може да се изкаже, само душата тихо нашепва: „Благодаря... Благодаря Ти, Господи, Боже мой, че ни направи свидетели на всичко това - на славното Твое изявление".
Започнали с интензивна вътрешна работа със Завета, прекосихме през 2012 г. с концертите „Пътят на дъгата" из цяла България - и се изпълни духовното пространство с посланията на цветните лъчи, огласи се „Завета на Светлината" на 15 август от Рила... И ето сега, в края на годината, на деветия заключителен юбилеен концерт в Зала 1 на НДК, всички тези българи са дошли да чуят Учителя на Новия живот, да попият „Завета на цветните лъчи на Светлината" в сърцата и душите си.
Чудни са пътищата, по които Бог ни показва как работи Небето, за да се прояви Волята Му! А ние сме толкова   малки пред мъдростта на Неговия Промисъл, че ако погледнем в светлината на идващия ден, може би ще видим това, което всеки от нас вече дълбоко в душата си знае -„Завета на цветните лъчи на Светлината" е път, завещан ни отУчителя, за да се докоснем до Света на Светлините, и то само ако сме смели и верни докрай, дотогава, докато Духът Христов разпръсне мрака и освети всяка човешка душа.

 

Ивелина Елмазова, Соня Митева

 

Статия от вестник "Братски живот", брой 9, декември 2012 г.